Vi prismatcher

60 år i møbelbranchen

Danskproducerede

Leasing og ratebetaling

Kontorbelysning

En god kontorbelysning kan skabes med loftslamper eller gulvlamper. Nogle arbejder bedst med en kontorlampe, der sidder fast på skrivebordet. Andre vælger en spotlys fra loftet eller gulvlamper. Skab et godt arbejdsmiljø med kontorbelysning.
Book et møde

Kontorbelysning - Skab et godt arbejdsmiljø med den rette belysning

Det er desværre ikke tilstrækkeligt at købe en tilfældig lampe, når der er tale om kontorbelysning. Vores øjne er hårdt udsatte, når de skal fokusere mange timer ad gangen – specielt foran en computer. Det er derfor vigtigt, at vi passer bedst muligt på dem, så de ikke tager skade.

Der er en række standarder, som det er lovpligtigt at overholde i forhold til kontorbelysning. Disse standarder er sat af Arbejdstilsynet og skal sikre de ansattes retfærdige arbejdsvilkår.

Der sættes fx krav til, at kontorarbejde og vedvarende læsning foregår under en lysstyrke på 500 lux. Derudover er det essentielt at være opmærksom på en række kvalitetsfunktioner, som fx lysfordeling, korrekt lysfarve og lysretning. Det er fx bedst for synet, hvis lyset rammer en given arbejdsgenstand således, at der ikke fremkommer skarpe overgange til omgivelserne omkring objektet. Her er det fx smart at have lamper i en lampeskinne, så I altid kan justere på, hvordan lyset falder, hvis I fx flytter rundt.

Har man brug for belysning til udstillingsvinduer, er spotlamper på skinner en god måde at give lys til produkterne. Se vores udvalg i kontorbelysning og vores designerlamper, eksempelvis HAY lamper, her på siden.

Lysets farve har også en stor betydning for den generelle kontorbelysning. Du har måske tænkt over, at der er lys med mere “bløde” eller “hårde” farver, men vidste du også, at den forkerte belysning kan betyde en forkert gengivelse af farve? Man benytter et indeks for at beskrive denne evne. Indekset kaldes Ra og angives på en skala fra 1-100, hvor 100 indikerer den mest korrekte gengivelse af farver.

Hvor vigtig en korrekt gengivelse af farve er, afhænger naturligvis af ens arbejde. Man bør dog ikke bruge lysstofrør med en Ra på under 80 til et rum, hvor mennesker skal opholde sig i længere tid – og det er derfor ikke ideelt til kontorbelysning.

Vi hjælper jer med at finde den perfekte kontorbelysning, som overholder alle krav og som samtidig sikrer jer de bedste arbejdsvilkår.  

Gå op opdagelse i vores brede sortiment, eller kontakt os og hør om dine muligheder. VI hjælper gerne med at finde den rette kontorbelysning til dit kontor.

Find den rigtige kontorbelysning til jeres virksomhed

Den belysning, vi observerer objekter i, kan ændre markant på en genstands form. Lysets retning og “blødhed” er med til at påvirke genstanden, der observeres, så den fremstår forskelligt, alt efter hvilken belysning den betragtes i.

En “blød” belysning kan få tingene til at flyde mere sammen, men en hård belysning kan modsat tegne et alt for skarpt omrids af genstanden.
Kontorbelysning handler derfor ofte om at finde den perfekte mellemvej. Den guider vi dig med glæde hen mod, hvad end I leder efter loftslamper, æstetiske designerlamper eller søger noget helt specifikt som spotlamper til loft.

Hvis du er nysgerrig, kan du læse mere om Arbejdstilsynets vejledning til kunstig belysning under nr. A.1.5, men vi vil også gerne gøre dig klogere.
Du kender sikkert til, at dine øjne kan svige og føles trætte efter en lang dag på kontoret? Det er hårdt for vores øjne fx konstant at kigge ind i en skærm, og hvis du ikke arbejder under de rigtige lysforhold, så forværrer det kun følelsen.

Det er bestemt ikke ligegyldigt, fx hvilken skrivebordslampe du har på dit bord på kontoret. Faktisk er kontorlamper så centralt et element på kontoret, at der sættes lovkrav til kunstig belysning fra Arbejdstilsynet. Der er visse standarder, som skal overholdes, fordi det på længere sigt kan være skadende for vores øjne at arbejde i dårlig belysning.